Tabip Odamızdan Bir İlk Daha

Antalya Çağdaş Hekimler > Tabip Odamızdan Bir İlk Daha

Antalya’da biraraya gelen birçok sendika, dernek, meslek odası ve siyasi parti Filistin’de süren katliama karşı tepkilerini dile getiriyor.

 

Daha önce basın açıklamaları, yürüyüşler düzenleyen Antalya  Emek ve Demokrasi Güçleri son iki gündür saat 18.00’da Kışlahan Meydanında oturma eylemi yapıyor. Tabip Odamız ise her zaman ki yine ortalarda olmadığı gibi ilginç işler yapmaya da devam ediyor. Tabip Odamız bu gün bir ilke daha imza attı. Süren bu eylemlere katılmıyor dolayısıyla da duyurmuyor. Bu  doğru olmasa da anlaşılabilir bir durum. Ancak tek bir sendikanın konuyla ilgili yapacağı bir basın açıklamasını cep telefonlarına mesajla duyurması ilginç. Üstelik bütün hekimler yerine bazı hekimlere duyurmasının ne anlama geldiğinin ise hiçbir açıklaması yok.

Değerli Basın Emekçileri,

Değerli Dostlar,

Bugün tüm dünyanın gözü önünde 15 gündür Filistin halkına İsrail tarafından havadan karadan saldırı devam etmektedir.

Devam eden bu saldırı,diğer coğrafyalara da daha önceleri yapılmış saldırılar gibi her türlü insani değerin,savaş hukukunun yok sayıldığı ve sayılmaya devam edebildiğine acı bir örnek oluşturmaktadır. Şöyleki; saldırılarda hastaneler vurulmakta ambulanslar hedef alınmaktadır. Hastanelerin bombalanması, yaralı halkı tedavi etmeye çalışan 5 doktorun görevi başında öldürülmesi, fosfor bombalarının kullanılması, İsrail’in Cenevre Savaş Hukuku Sözleşmelerini ve Kimyasal Silahlarla İlgili Uluslararası Sözleşmeleri ihlal ettiğini ve bu gelişmeler karşısında sessizliğini sürdüren Birleşmiş Milletlerin de bir anlamda varlık nedeninin şüpheye yer vermeyecek bir biçimde tartışmaya açık olduğunu ortaya koymaktadır

Dostlar,

Bizler bu ülkenin insanları, kadını-erkeğiyle, işçisi-işsiziyle, köylüsü, esnafı, memuru, emeklisiyle tüm dünyayı yönetenlerin duyarsızlığına isyan ediyoruz. Çocukların ölü bedenleri üzerinden yükselecek her türlü zaferi lanetliyoruz.

Biz emekten, barıştan, kardeşlikten yana olan demokratik örgütleri, sendikalar, dernekler, siyasi partiler ve birer yurttaş olarak hepimiz her zaman her yerde savaşsız ve sömürüsüz bir dünyada tüm halkların eşit, özgür ve kardeşçe yaşamasını savunduk ve bu ilkeleri ilelebet savunmaya devam edeceğiz.

Değerli Basın Emekçileri

Değerli Dostlar

İsrail’in Gazze’deki işgale son vermesini ve askerleri derhal geri çekmesini istiyoruz. Bu bağlamda İsrail’in de barışın peşinde koşmaktan başka şansı yoktur. Çünkü geçmişlerinde büyük acılar yaşayanlar ancak barış içinde huzur bulabilirler.

Türkiye ise İsrail’i bu saldırganlıktan vazgeçirmek istiyor ise; dolaylı barış görüşmelerinden çekilmeli ve İsrail ile olan her türlü anlaşmalarını iptal etmelidir.

Savaşlar nedeniyle acı çekmiş ve çekmeye devam eden tüm insanların acılarını paylaşıyor ve bu acının insanlığın savaşlar nedeniyle yaşayacağı son acı olmasını ümit ediyoruz.10.01.2009

 

KOMİTE ADINA

Mustafa AYAR

BES Antalya Şube Başkanı

KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü

Son Yazılar

antalya cagdas

2024-2026 Adaylarımız

Antalya Tabip Odası 2024-2026 dönemi için aday listemiz ve adaylarımızın kısa özgeçmişleri YÖNETİM KURULU  ADAYLARIMIZ

Paylaş:

Bize Ulaşın